Főoldal

Suzuki Lover Club Connect, With A Feeling ..

Ercsi márka független autós-motoros találkozó és
8. Suzuki márka találkozó 2018.07.21.

Történetünk ott kezdődik, hogy 2015 szeptemberében felkérést kaptunk Győri Máté Polgármester Úrtól, hogy rendezzünk Ercsi városában egy autós-motoros találkozót.
Olyant, amilyent a Suzuki Lover Club vezetőségeként már sokszor csináltunk, mégis egy kicsit legyen más, mozgassuk meg Ercsi lakosságát, hozzunk színt a közösségi életünkbe.
Kitűzetett az időpont: legyen mindez 2016. július 23-án.
Hosszas szervezés következett, kedves, segítőkész hatósági és magánemberek közreműködésével beindult a gépezet. Ahol megfordultunk ott jegyzeteltünk, papírok teltek meg tennivalókkal, beszerzésre váró engedélyek, tárgyak listájával, nevekkel, akik hatékony segítséget nyújthattak az intézendők tengerében. Megnyílt a „zöld mappa”, melyben szépen lefűzve hevert minden irat, e-mail, szerződés, ami a találkozóhoz kellett. Összeállítottuk a rendezvény programját, elvettünk, hozzátettünk, igazítottuk az időpontokat. Néha túl gyorsan, máskor szörnyű lassan telt az idő, de végtére is egyre közeledett a várva várt nagy nap!

Esős szombat reggelre ébredtünk, aggódva kémleltük az ablakon át az eget. A találkozóra igyekvő vendégektől jöttek folyamatosan az értesítések: elkezdhetjük az előkészületeket, már süt a nap!
Így is tettünk, gyorsan felszereltük az útbaigazító táblákat és irány a Duna part!

Rengeteg dolgunk volt, kissé feszülten nézegettük az órát, mert bizony csúszásban voltunk. Szerencsére polgárőr kollégáink és barátaink közreműködésével gyorsan felállítottuk a sátrakat, megépítettük az ügyességi pályát, közben megérkeztek az árusok, a kiállításra meghívott autók. Nem volt zavartalan a készülődésünk. Akadt kevésbbé mókás és nagyon nevettető baki, mint például a festékspray, mely kézből kiesése folytán kilyukadt és a körülötte állókat szép piros festékkel vonta be! Sebaj, minden pótolható!
10 órára készen állt a Duna part a programok megrendezésére.
A Spar parkolóban gyülekeztek a vendégek, magunk sem hittük, de olyan sokan, hogy idő előtt el kellett indítani a konvojt, mert nem fértek el az autók! Felvonulásunk nem maradt hatás nélkül, Ercsi város lakossága figyelmét nem kerülte el a hatalmas sor.

Megérkeztünk a Duna partra, ahol szándékaink szerint parkolás, ünnepélyes megnyitó, majd regisztráció következett volna. Ekkor szembesültünk másodszor azzal, hogy bizony sokkal többen érdeklődnek a találkozó iránt, mint amennyire mi gondoltunk. Rögtönzött váltás, indult máris a benevezés, feliratkozás, sorszám kiadás és a gyönyörű parton a bemutatkozó helyek elfoglalása.
Örömmel üdvözölhettünk sok régi clubtagot, kedves ismerősöket, barátokat és ismerkedtünk az új vendégekkel. A résztvevők is fontosnak tartották, hogy megszemléljék a legutóbbi találkozás óta történt változásokat, hisz egy autó, főleg tuning kategóriában mindig változik kornak és divatnak, valamint egyéni ízlésnek megfelelően.

Kicsit megkésve került sor a megnyitóra. Papp György Alpolgármester Úr köszöntötte a városba látogatókat, elmesélve, hogy maga is boldog Suzuki tulajdonos volt egykor és milyen remekbe szabott kis gépek ezek, hiszen költségkímélő áron lehet fenntartani, emellett nagyon megbízhatóak.
Miután mindeki túlesett a viszontlátás boldog percein, lassan kezdetét vette a felállított program:
PatriCar kipufogó és hangnyomás mérése döntötte a népszerűségi csúcsot, főleg a fiatalabb korosztály körében. Hosszú sor állt a sátor előtt, melynek asztalán szebbnél szebb kupák sorakoztak várva, hogy díszíthessék a leghangosabb autók gazdájának egyik vitrinjét.
A sportoló Sződy fivérek tesztelték az ügyességi pályát és dicsérték nehézségi fokát.

A színpadot közben elfoglalták a fellépők, s míg a vendégek a Kikötő Étterem és Panzió hölgyei által felszolgált ebédet fogyasztották, elkezdődött a műsor.
A Ráckeresztúri Darázsderék táncegyüttes matróz tánca nyitott, majd az Egészséges Életmód Egyesület western tánca mutatkozott be fülbemászó dallamokkal, őket követte Banádi Edmond és a Zumba Fitness csoport, majd visszatértek a ráckeresztúri hölgyek és kirobbanó sikert arattak Rendőrnő című produkciójukkal.

Kint a szabad téren zajlottak a versenyek, ki véresen komolyan, ki mókásan vette az akadályokat. Bizony autós körökben is egy egy kiugró siker hatalmas népszerűséggel jár, egyhamar nem felejtik el sem az autót, sem a tulajdonosát.
Mérkőztek férfiak és hölgyek felni kitartásban, ügyességben, szavaztak a legszebb autókra, rendeléseket adhattak le a Suzuki Lover Club sátránál, ahol kisebb kiállítás várta az érdeklődőket az egyesület ajándéktárgyaiból.

A nap legmulatságosabb és leglátványosabb mozzanata az autós limbo volt. Sokan elképzelni sem tudták, hogyan lehet autóval ilyent játszani és kíváncsi szemek vették körül a versenyen jártasságukról tanúbizonyságot tevő járműveket. Itt bizony minden számít és mindent szabad! Érvényes az is, ha 1-1 elem lekerül az autóról, ha a forgalomban lehetségesnél többen ülnek bele, vagy éppen rá, csak úgy vagy pokróccal védve a lakkozást.

Érdekességként még a polgárőr autó is beállt a megmérettetésre:

Közben nem feledkezhetünk meg a motorokról sem. Lévai Árpi bácsi veteránjai szép számmal vonultak fel. Bizony nagyra nyílt szemekkel csodáltuk a gépeket, nagyapáink, dédapáink kedvenceit. Csepelek, Pannóniák és egyéb régi szépségek között azért találtunk ifjú gépet is, mellette felsorakoztatva az idei év győzelmi kupái.

Gyönyörű napsütésben, kellemes hőmérsékletben, vonzó programokkal gyorsan tovarepül az együtt töltött idő! A tombola sorsolásban sok szerencsés nyertest üdvözölhettünk, és külön örömünkre szolgált, hogy bár véletlen folytán, de egy másik Suzuki club vezetője nyerte a fődíjat.
Ezenközben megérkeztek a zenei előadásra meghívott vendégek, hogy előkészüljenek a koncertekre. Rögtönzött ötlet alapján, mely végül jól sült el, az együttesek frontemberei adták át elsőként a versenyek díjait.

Támogatóink segítségével értékes csomagokat készíthettünk a díjazottaknak, akik büszke boldogsággal vették át ajándékaikat.
A többségnek eljött a búcsúzás ideje, élményekkel telve, barátságokat ápolva és újakat kötve, kissé fáradtan indultak el. Megköszönték a szervezést, sokan „jövőre újra” felkiáltással, konvojban vagy egyesével tértek haza.
A két koncert családias létszámmal és hangulatban zajlott. Piszkos Fred ír dallamokkal motivált zenéje hamar elnyerte azok tetszését is, akik korábban nem hallották őket játszani.

Romantikus Erőszak zenekar akusztikus előadására leültünk a színpad elé, és Balázs kedvesen úgy köszöntött minket, hogy akik jelen vannak, szinte mindenkit névről ismer. Megmosolyogtató és egyben nagyon bensőséges hangulatot alapozott. Felcsendültek a jól ismert akkordok, együtt énekeltünk a srácokkal, felelevenítve a magyar nép történelmét, hősies hárborúit, tettrekész várvédőit, diadalmas győzelmeit.

Mire vége lett a koncertnek este 20 óra volt, a rendezvény programjának megígért vége.
Elköszöntünk barátainktól, akik végig velünk együtt bonyolították a rendezvényt, segédkeztek mindenféle háttérmunkákban, elbúcsúztunk a zenekaroktól, kifizettük a számlákat, elpakoltuk a kellékeket, egy helyre gyűjtöttük a szemetet, egy utolsó körszemle és hazatértünk mi is.
Addigra a jelenkor divatjának megfelelően tele volt a Facebook élménybeszámolókkal, több tucatjával fényképek és videok az első Ercsi márkafüggetlen autós-motoros és 6. Suzuki márkatalálkozóról. Egy kép – úgy hírlik – többet mond ezer szónál. Sok ezer szónak megfelelő kép mesél ma is arról a napról, melyen megannyi szem csillant fel a Dunával azonos hullámhosszon, hogy mily gyönyörű és csodálatos, nyugalmat árasztó és tágas, csendes, mégis hullámoktól zajos a mi kis Ercsi Duna partunk! Azon a napon, melyen megtelt élettel, autókkal, emberekkel.
Végül álljon itt egy köszönet Ercsi városának és tisztelettel köszönjük Mindenkinek, hogy ez a rendezvény megvalósult! Nincs vége, már készülődünk, hogy
„JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!”

Suzuki Lover Club, Ercsi, 2016.09.03.

Egy Érzés Ami Összeköt..